kinofest_poster

Η ABCinema σε συνεργασία με το Goethe Zentrum Patras διοργανώνει το KinoFest – Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου Πάτρας / December’s Edition! διαδικτυακά στις οθόνες σας από 14 έως 26 Δεκεμβρίου 2020!

Μετά την επιτυχημένη φθινοπωρινή πρώτη εκδήλωση στην Achaia Clauss τον Σεπτέμβριο του 2019 και την αναβολή του δεύτερου Φεστιβάλ για τον Μάϊο του 2021 λόγω της πανδημίας επανερχόμαστε με μια διαδικτυακή εκδήλωση δωρεάν προβολής ταινιών και αφιερωμάτων!

Ο ιταλικός νότος και η δυτική Ελλάδα συνομιλούν κινηματογραφικά
14-18 Δεκεμβρίου 2020

Την ευκαιρία να απολαύσουν το παραγόμενο κινηματογραφικό υλικό του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy 2014 ⁄ 2020 CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση της δυνατότητας τουρισμού μέσω του κινηματογράφου», θα έχουν όλοι οι θεατές του KinoFest.
To αφιέρωμα ξεκινάει τις δωρεάν προβολές του στις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος το Film Commission της Απουλίας παρήγαγε 10 μικρού μήκους ταινίες. Η δράση ενέπλεξε νεαρούς σκηνοθέτες από την Απουλία και την Ελλάδα, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους, βασισμένες στον κοινό βίο Ελλάδας και Ιταλίας. Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε στη βάση σπουδαίας ομαδικής δουλειάς, διαπνεόμενης από πάθος και αφοσίωση, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της διασυνοριακής και διαπολιτισμικής συνεργασίας.

«Ο ιταλικός νότος και η δυτική Ελλάδα συνομιλούν κινηματογραφικά»

14-18 Δεκεμβρίου 2020

This video gallery couldn't be loaded.

the Vimeo source for this gallery does not have any videos.

Like in Mykonos / Όπως στη Μύκονο (2020)

Μερικοί ηλικιωμένοι κάτοικοι, καθοδηγούμενοι από τον θαρραλέο και κάπως αστείο δήμαρχό τους, επιχειρούν να τονώσουν την τουριστική κίνηση στο Maresolo, το μικρό χωριό τους στον νότο της Ιταλίας, που κινδυνεύει να ερημώσει.

Angelo / Άντζελο (2020)

Ο Θάνος αντιμετωπίζει τη μυστικοπάθεια της Αλίκης σχετικά με τον Άντζελο και αποφασίζει να ανακαλύψει ποιος είναι.

Wavesland / Η χώρα των κυμάτων (2020)

Στον απώτατο νότο της Ιταλίας υπάρχει ένα μέρος, απ’ όπου τις μέρες με καθαρή ατμόσφαιρα μπορείς να διακρίνεις απέναντι τα βουνά του νησιού των Οθωνών. Εκεί, ένα ζεστό καλοκαίρι, μια παρέα πέντε φίλων βουτάει από έναν ψηλό βράχο στην τρικυμισμένη θάλασσα. Η μεγαλύτερη της παρέας, η Pati, χάνεται στα κύματα. Μερικές μέρες αργότερα, οι μεγάλοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τις έρευνες. Τα παιδιά, όμως, δεν εγκαταλείπουν.

Lotus / Λωτός (2020)

Ένα νεαρό κορίτσι, στο κατώφλι της ενηλικίωσης, η Κατερίνα, ζει στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι η μοναδική που γνωρίζει τη μυστική σχέση της αδερφής της με έναν Ιταλό στρατιώτη. Όταν η αλήθεια για τη σχέση πρόκειται να αποκαλυφθεί, η Κατερίνα αναγκάζεται να μεγαλώσει πρόωρα, μέσα από μια κατάσταση που στο μυαλό της μοιάζει πιο βίαιη κι απ’ τον ίδιο τον πόλεμο.

The performance / Η παράσταση (2020)

Ο Διονύσης προσπαθεί να συνεφέρει τον παππού του, που είναι κολλημένος σ’ ένα συγκεκριμένο περιστατικό του 1953.

Allimonò (2020)

Η εκπλήρωση μιας τελευταίας επιθυμίας οδηγεί τον Φίλιππο σε μια αναδρομή στα βουνά της Ηπείρου, στο κοντινό παρελθόν, το έτος 1945. Η συνάντησή του με την ιστορία του ξυπνάει τις μνήμες ενός ολόκληρου χωριού, ξεδιπλώνοντας τις σχέσεις και το δέσιμο δύο λαών κόντρα στις επιταγές μιας εποχής, που δεν είναι τόσο μακρινή όσο νομίζουμε.

The Heavens / Οι Παράδεισοι (2020)

“Οι Παράδεισοι”, ένα οικογενειακό λιοστάσι κάποτε καρπερό και αποδοτικό, χτυπήθηκε από κάποιο παράσιτο, που ξέρανε τα περισσότερα δέντρα του. Μέσα από ένα ταξίδι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, η Lucia, η σημερινή ιδιοκτήτρια του χωραφιού μαζί με τον αδερφό της τον Donato, πρέπει να πάρουν αποφάσεις, καθώς το μέλλον της γης τους διακυβεύεται.

The Return / Η Επιστροφή (2020)

Ο πατέρας του Γιώργου ζει απομονωμένος στο χωριό του, μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Τις τελευταίες μέρες σταμάτησε να τρώει. Μετά από τηλεφώνημα της θείας του, ο Γιώργος καταφθάνει για να βοηθήσει και η περίπλοκη σχέση τους έρχεται στο προσκήνιο. Ο γιος δεν αντέχει να βλέπει τον πατέρα παραιτημένο απ’ τη ζωή και σε απόλυτη άρνηση.

Mother Tongue / Μητρική γλώσσα (2020)

Σε μια μικρή πόλη της Γκρέτσια Σαλεντίνα στην Κάτω Ιταλία, δεν μιλιούνται πια τα γραικάνικα, μια διάλεκτος με ελληνικές ρίζες. Ο 15χρονος Giorgio, ένα αγόρι από την Αφρική, παρακινημένος από τη φιλία του με τον Pippi και τον Rocco, δυο ηλικιωμένους ομιλητές της ξεχασμένης γλώσσας, αποφασίζει να ξαναφέρει τα γραικάνικα στο φως, δίνοντας πίσω στην πόλη την από καιρό χαμένη της ταυτότητα.

Αφιέρωμα στον Γερμανικό νεανικό Κινηματογράφο με ταινίες για όλη την οικογένεια

19-26 Δεκεμβρίου 2020

Σε αυτό το αφιέρωμα θα προβληθούν δωρεάν γερμανόφωνες ταινίες για παιδιά και για όλη την οικογένεια. Οι δωρεάν προβολές θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της ABCinema από 19 έως 26 Δεκεμβρίου και θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θεατών.

Θα πρέπει να στείλετε email στο info@abcinema.gr με θέμα “τον τίτλο της ταινίας που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε” και αμέσως θα σας επιστρέφει ένα email με τον κωδικό της ταινίας ο οποίος θα έχει 48 ώρες ισχύ.

Invisible Sue / Η Αόρατη Sue (2018)

 Η Sue είναι 12 ετών όταν παίρνει λίγο NT26D στο εργαστήριο γενετικής έρευνας της μαμάς της και γίνεται αόρατη. Η Sue και οι δύο ταλαντούχοι φίλοι της προσπαθούν να σώσουν τη μαμά της που απήχθη.

Υποστηρικτές